top of page
Search

DAH TARE!

Updated: Apr 12, 2020

Magični dahTare, otkriva tajnu, staroslavenskog boga Tar koji je izabrao ovu planinu za svoj dom. Bogati ukus plodova, ove netaknute rajske prirode, želei smo da podelimo sa ostatkom sveta.


Tako je sve počelo..
Danas, jednim od najzahtevnijih postupaka sušenja voća, liofilizacijom, voće zadržava hranjiva svojstva, prirodan miris, aromu, izgled i ukus. Kontaminacija proizvoda je izbegnuta jer bakterije ne mogu da prezive ovaj proces pri kome se izoluje i do 97% vlage.

Pored toga, ovako sušeno voće ima duži rok trajanja i može se čuvati na sobnoj temperaturi.

Spoj šumskih plodova jagodičastog voća, šumske borovnice, kupine i jagode sa bagremovim medom iz podnožja planineTare, daje nam božanski ukus, koji želimo podeliti sa vama.

Posto je liofilizovano voće, lakse od meda i prilikom pakovanja pluta po povrsini a samim tim se  i odvaja od njega, za potrebe tehnologije punjenja, izgradili smo namenski potisni cep koji ima svrhu da voće drzi konstantno potisnuto u medu i kao takvo obezbedi kupcima, konzumaciju kompletnog ploda voća, natopljenog medom.

Ovakav nacin pakovanja neizodljiv mašinskim putem,proizvodnju zasnivamo iskljucivo na  ručnom pakovanju.

Pored pomenutih proizvoda, predstavljamo vam ukus Srpskog brenda-maline u medu i tradicionalnog proizvoda sljive u medu. Na nižim predelimaTare u podnožju reke Drine u zoni gde priroda uranja u ljudski um i svojim mirisima opija dušu, uzgaja se kraljica jagodičastog voca-Malina, koja uz primesu organskog meda sofisticira svoj ukus.

Brdski tereni u okoliniTare, idealna nadmorska visina i klima osim za uzgoj maline pogoduje i uzgoju šljive.

Proizvodom med u šljivama, zaokruzili smo našu ponudu.

Osetite ukus sunca u proizvodima "DarTare".#dartare #pcelicasatare

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page